Chelsea as a teacher


Her will and urge to contribute to society hadn't taken a clear position in her life until she found out that she could use her own knowledge and experiences to help others advance in their careers. She soon began to discover and further develop her qualities as a singing coach. From this passion, her own company 'Foreman Vocal Coaching' arose, from which she is happy to transfer her knowledge, enthusiasm and creativity to the next generation. Foreman Vocal Coaching is there to give people with a talent or a dream the opportunity to develop and realize what they aspire to. Her knowledge and approach gives the student the knowledge, confidence and strength to go for it. Chelsea Foreman sees it as her task to connect the new generation through the voice and to take them further in their own career or life purpose ( more information can be found at www.foremanvocalcoaching.com).


Project 'Eef is een kunstenaar'
In iedereen zit een kleine eef


In Dutch: 

 

Een lied met een missie: breng kunst structureel terug in de klas!

Het persoonlijke lied ‘Eef is een Kunstenaar’ maakt de onschatbare waarde van structureel professioneel kunstonderwijs voelbaar. Juist in deze tijden is het zo belangrijk: met muziek, dans, beeldende kunst en theater kunnen kinderen en jongeren uiten wat ze van binnen voelen. Ze bloeien op en kunnen echt zichzelf zijn.

“Eef zit in de klas, ze baalt weer als een stekker, ooit was ze in haar sas, maar nu niet meer. Spreekt niet dezelfde taal, het schrijven is te lastig, de sommen snapt ze niet, steeds hetzelfde verhaal. Buiten de boot, Eef gaat weer veel te traag. Buiten de boot, hoort niemand haar hulpvraag.”

 

Singer-songwriter en kunstdocent Chelsea Foreman heeft in samenwerking met CHV Academy, Circle of Talent het prachtige lied ‘Eef is een Kunstenaar’ geschreven. Dit lied gaat over Eef, het gaat over Chelsea zelf en over heel veel kinderen en jongeren die in Nederland op school zitten en zich een buitenbeentje voelen, die niet meekomen op school omdat ze zich niet begrepen of gezien voelen. Dit lied gaat over jou, het is zo persoonlijk dat het bij velen een gevoel van herkenning oproept. In het Nederlandse onderwijssysteem staan presteren en de kernvakken bovenaan: taal en rekenen. En daarmee doen we zoveel kinderen en jongeren tekort.

 

“Sep komt naar de klas, zijn tas vol met ideeën om Eef te laten zien dat het bestaat. Hij zegt kunst is net magie, je kunt alles bereiken met een vleugje fantasie. Jij bent het waard. Dus teken je droom.”

 

Kunst is een echt vak

De achterliggende boodschap van het lied: naast taal, rekenen en gym moet ook elke week een kunstles de nieuwe standaard worden. Structurele lessen, naast kunstprojecten, met een kunstprofessional voor de klas. Natuurlijk is het fantastisch als een leerkracht zingt in de klas, leuke tekenlessen geeft of een musical te gek vindt. Maar kunst, of het nu muziek, beeldende kunst, dans of theater is, is echt een vak. Een prachtig vak waar docenten voor gestudeerd hebben. Zij zijn de professionals die naast de eigen leerkracht voor de klas horen te staan. Door deze structurele kunstlessen van professionele kunstdocenten gaan kinderen lekkerder in hun vel zitten, presteren ze op andere vlakken ook beter en worden ze gelukkiger. Een sterkere invulling van passend onderwijs bestaat er niet.

 

“Eef staat op het plein, te wachten tot de bel gaat, dan rennend naar de klas want ze wil meer. Het is vandaag de dag, dat kunst op het menu staat en dat geeft haar de kracht, plezier en meer. Ze is niet in toom. Ze tekent haar droom. Want Eef is een kunstenaar.”

 

Kunst op alle basisscholen

In de Noord-Brabantse gemeente Meierijstad hebben bedrijven (waaronder Jumbo, Vanderlande, Oerlemans Packaging en de Rabobank) samen met de gemeente, het onderwijs en kunstonderwijs de handen ineen geslagen, waaruit de CHV Academy, Circle of Talent is ontstaan. Dankzij de investeringen in CHV Academy krijgen sinds oktober 2017 alle kinderen in de groepen 4 t/m 6 en grotendeels ook 7 op alle 34 basisscholen (inclusief speciaal onderwijs) in Meierijstad elke week een kunstles van een professional. Het team van kunstprofessionals, waaronder Chelsea Foreman, brengt elke week magie en fantasie in de klas en de resultaten daarvan zijn nu al merkbaar, op school én daarbuiten.

 

Een lied met een missie

Met het uitbrengen en ondersteunen van het persoonlijke lied van Chelsea Foreman inspireert CHV Academy andere scholen, collega’s, gemeentes en bedrijven in heel Nederland om ook te kiezen voor – en te investeren in - structureel professioneel kunstonderwijs. Hierin investeren is investeren in onze kinderen en jongeren en de creatieve en gelukkige volwassenen in de maatschappij van de toekomst. Elke gemeenschap verdient een eigen Circle of Talent met structureel kunstonderwijs op alle scholen, want:

In iedereen zit een kleine Eef, te wachten op een beetje magie en fantasie op school!

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

‘Eef is een Kunstenaar’

Tekst, Muziek en Zang: Chelsea Foreman

Zang en tekeningen: Maartje Welvaarts

Hoorn: Sep Otten

Mede mogelijk gemaakt door: CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad